Aktualny jadłospis

Kategoria: Stołówka Opublikowano: poniedziałek, 16 wrzesień 2019 adminwww

JADŁOSPIS

OD 06.05  –  13,17.05.2024 ROKU

OD 20.05 - 24,05.2024 ROKU  




DATA

ZUPY

II DANIE

06.05.2024

Poniedziałek

KAPUŚNIAK 

CHLEB MIESZANY

PIEROGI Z SEREM

HERBATA Z CYTRYNĄ 

Alergeny

1,7,9

1,3,9

07.05.2024

Wtorek

ZUPA 

JARZYNOWA

SZNYCLE,

ZIEMNIAKI

BURAKI CZERWONE 

KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny

1,3,7,9

1,3,7,9

08.05.2024

Środa

ZUPA 

KALAFIOROWA

RACUCHY Z JABŁKAMI


KOMPOT PORZECZKOWY

Alergeny 

1,7,9

1,7,9


09.05.2024

CZWARTEK

ZUPA 

KRUPNIK

KOTLETY MAJONEZOWE

ZIEMNIAKI

MIZERIA

HERBATA Z CYTRYNĄ

Alergeny

1,7,9

1,3,7,9

10.05.2024

PIĄTEK

ZUPA PIECZARKOWA

FOLET Z DORSZA

FRYTKI

KOMPOT WIELOWOOCOWY

Alergeny 

1,3,7,9

1,3,4,9

13.05.2024

Poniedziałek

ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI

MAKARON PENNE W SOSIE 

ŚMIETANOWYM Z KURCZAKIEM

HERBATA Z CYTRYNĄ

Alergeny 

1,7,9

1,3,7,9

17.05.2024

Piątek

ZUPA POMIDOROWA 

Z RYŻEM

PAMPUCHY  W SOSIE JOGURTOWYM

KOMPOT WIŚNIOWY

Alergeny

1,7,9,

1,3,7,9

20.05.2024

Poniedziałek

ZUPA SZPARAGOWA

RISOTTO Z MIĘSEM MIELONYM 

HERBATA Z CYTRYNĄ 

Alergeny

1,3,7,9,

1,7,9

21.05.2024

Wtorek

ZUPA KOPERKOWA

KOTLET DROBIOWY

ZIEMNIAKI,

MIZERIA

KOMPOT WIELOOWOCOWY

Alergeny

1,3,7,9,

1,3,7,9

22.05.2024

Środa

ZUPA BROKUŁOWA

ŁAZANKI Z KAPUSTY MŁODEJ

KOMPOT TRUSKAWKOWY

Alergeny

1,3,7,9,

1,3,9

23.05.2024

Czwartek

ZUPA POMIDOROWA ZMAKARONEM

GULASZ WIEPRZOWY

KASZA 

OGÓREK KISZONY

HERBATA Z CYTRYNĄ

Alergeny

1,3,7,9,

1,7,9

24.05.2024

Piątek

ZUPA ZIEMNIACZANA

MAKARON Z SEREM BIAŁYM

KOMPOT PORZECZKOWY

Alergeny

1,7,9,

1,3,7,9

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler

 Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:

curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie

Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:

glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy

 

LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE)     Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY:

  1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, kamut lub ich szczepy hubrydowe) i produkty pochodne.
  2. Skorupiaki i produkty pochodne.
  3. Jajka i produkty pochodne.
  4. Ryby i produkty pochodne.
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe) i produkty pochodne.
  6. Soja i produkty pochodne.
  7. Mleko i produkty pochodne .
  8. Orzechy tj. migdały (Amygdalus communis L), orzechy laskowe (Corylus avellana), orzechy włoskie (Juglans regia), nerkowce (Anacardium occidentale), orzechy pekan (Carya illinoiesis/Wangenh/K.Koch), orzechy brazylijskie (Bertholletia exelsa), pistacje (Pistacia vera), orzechy makadamie lub orzechy Queensland (Macadamia ternifolia) i produkty pochodne.
  9. Seler zwyczajny i produkty pochodne .
  10. Gorczyca i produkty pochodne .
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne .
  12. Dwutlenek siarki i siarczyny w stężeniach powyżej 10 mg/kg lub 10 mg/l w przeliczeniu na SO2 .
  13. Łubin i produkty pochodne.
  14. Mięczaki i produkty pochodne.
Odsłony: 1444