JADŁOSPIS
OD 06.05 – 13,17.05.2024 ROKU
OD 20.05 - 24,05.2024 ROKU
DATA |
ZUPY |
II DANIE |
06.05.2024 Poniedziałek |
KAPUŚNIAK CHLEB MIESZANY |
PIEROGI Z SEREM HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,9 |
07.05.2024 Wtorek |
ZUPA JARZYNOWA |
SZNYCLE, ZIEMNIAKI BURAKI CZERWONE KOMPOT WIELOOWOCOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,7,9 |
08.05.2024 Środa |
ZUPA KALAFIOROWA |
RACUCHY Z JABŁKAMI KOMPOT PORZECZKOWY |
Alergeny |
1,7,9 |
1,7,9 |
09.05.2024 CZWARTEK |
ZUPA KRUPNIK |
KOTLETY MAJONEZOWE ZIEMNIAKI MIZERIA HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
10.05.2024 PIĄTEK |
ZUPA PIECZARKOWA |
FOLET Z DORSZA FRYTKI KOMPOT WIELOWOOCOWY |
Alergeny |
1,3,7,9 |
1,3,4,9 |
13.05.2024 Poniedziałek |
ZUPA OGÓRKOWA Z ZIEMNIAKAMI |
MAKARON PENNE W SOSIE ŚMIETANOWYM Z KURCZAKIEM HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,7,9 |
1,3,7,9 |
17.05.2024 Piątek |
ZUPA POMIDOROWA Z RYŻEM |
PAMPUCHY W SOSIE JOGURTOWYM KOMPOT WIŚNIOWY |
Alergeny |
1,7,9, |
1,3,7,9 |
20.05.2024 Poniedziałek |
ZUPA SZPARAGOWA |
RISOTTO Z MIĘSEM MIELONYM HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,3,7,9, |
1,7,9 |
21.05.2024 Wtorek |
ZUPA KOPERKOWA |
KOTLET DROBIOWY ZIEMNIAKI, MIZERIA KOMPOT WIELOOWOCOWY |
Alergeny |
1,3,7,9, |
1,3,7,9 |
22.05.2024 Środa |
ZUPA BROKUŁOWA |
ŁAZANKI Z KAPUSTY MŁODEJ KOMPOT TRUSKAWKOWY |
Alergeny |
1,3,7,9, |
1,3,9 |
23.05.2024 Czwartek |
ZUPA POMIDOROWA ZMAKARONEM |
GULASZ WIEPRZOWY KASZA OGÓREK KISZONY HERBATA Z CYTRYNĄ |
Alergeny |
1,3,7,9, |
1,7,9 |
24.05.2024 Piątek |
ZUPA ZIEMNIACZANA |
MAKARON Z SEREM BIAŁYM KOMPOT PORZECZKOWY |
Alergeny |
1,7,9, |
1,3,7,9 |
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy które zgodnie z informacjami od producenta mogą zawierać śladowe ilości glutenu, jaja, mleko, soję, gorczycę i seler
Do przygotowania posiłku używane są przyprawy:
curry, kolendra, liść laurowy, oregano, majeranek, papryka słodka, pieprz, pieprz ziołowy, rozmaryn, ziele angielskie, bazylia, cząber, czosnek, estragon, gałka muszkatołowa, goździki, imbir, kardamon, kminek, zioła prowansalskie
Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości:
glutenu, jaj, mleka, soi, selera i gorczycy
LISTA ALERGENÓW wg Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) Nr 1169/2011 w odniesieniu do składników obecnych w środkach żywności. SUBSTANCJE ZAWIERAJĄCE ALERGENY: